Tagliatelle primavera to bardzo prosty przepis na pyszny wiosenny makaron. Przygotujecie go z paru podstawowych składników w paręnaście minut.

Idealny na obiad w ogrodzie, w upalne dni.

Tagliatelle primavera

Składniki ( 2 osoby)

200 gr makaronu tagliatelle

10 pomidorków koktajlowych

2 ząbki czosnku

3 łyżki świeżej pietruszki

Oliwa z oliwek

Sól

70gr sera ricotta salata (możesz zastąpić parmezanem)

1. Makaron gotuj w osolonej wodzie

2. Pomidorki obierz i pokrój w dużą kostkę, czosnek poszatkuj. Wszystko razem wrzuć na patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek, podsmażaj 5 minut.

3. Na patelnię dodaj dużą chochlę wody z gotujacego się makaronu.

4. Dodaj ugotowany makaron bezpośrednio z wody, poszatkowaną pietruszkę, 50 gr sera, sól do smaku i podsmażaj na małym ogniu przez 5 minut.

5. Wyłoż na talerz, polej delikatnie oliwą z oliwek i posyp serem.

Buon appetito!

Udostępnij: